Berjuta wajah satu akidah (Kuala Lumpur : Grand Brilliance Sdn. Bhd., 1999)
Mengandungi 15 episod rancangan berjuta wajah satu akidah yang menjelajahi beberapa negara untuk mengkaji sejarah keagamaan dan nilai peradaban masyarakatnya
episod 1 Pengenalan jejak Rasul 4 - episod 2 Kazakhstan - episod 3 Kazakhstan dan Kyrgyzstan - episod 4 Kyrgyzstan - episod 5 Urumqi, China - episod 6 Kashgar 1, China - episod 7 Kashgar 2, China - episod 8 Xi'an, China - episod 9 Yinchuan, China - episod 10 Beijing, China - episod 11 Shanghai, China - episod 12 Kunming, China - episod 13 Guilin, China - episod 14 Guangzhou, China - episod 15 Maldives - episod 16 Trivandrum 1, India - episod 17 Trivandrum 2, India - episod 18 Mysore, India - episod 19 Hospet dan Hampi, India - episod 20 Delhi, India - episod 21 Agra dan Fatehpur Sikri, India - episod 22 Shusah, Iran - episod 23 Romhormoz, Iran - episod 24 Isfahan 1, Iran - episod 25 Isfahan 2, Iran - episod 26 Masjid Sulaiman, Iran - episod 27 Islamabad, Pakistan - episod 28 Khyber Pass, Sempadan Pakistan-Afganistan - episod 29 Lahore, Pakistan - episod 30 Kesimpulan
Keywords: Prophets, Pre-Islamic.; Religious biography; Prophets in the Qur'an.