A. Samad Ismail - Othman Haji Zainuddin, 1944- (Kuala Lumpur : Dewan Bahasa & Pustaka, 1991)
A.Samad Ismail terkenal sebagai tokoh dan wartawan yang banyak memperkenalkan dan mengasuh penulis-penulis berbakat yang kini muncul sebagai sasterawan yang di segani.
Narrator: Ngasri Sain
Keywords: A. Samad Ismail -- Tan Sri, -- 1924-2008 -- Criticism and interpretation; Malay literature -- History and criticism