Masam masam manis - P. Ramlee, Tan Sri, 1928-1973 ([S.l.] : Shaw Organisation [production company], Kuala Lumpur : Sathya Productions [distributor])
Shaari (P. Ramlee) dan Nurkiah (Sharifah Hanim) sering bertelingkah walaupun mereka tinggal serumah. Namun dalam diam Nurkiah menaruh hati terhadap Shaari. Akhirnya mereka mendapati orang yang saling bergaduh selama itu adalah kasih sayang masing-masing.
Cast: P.Ramlee (Shaari), Sharifah Hanim (Nurkiah)
Keywords: Comedy films; Love in motion pictures