Ibu mertuaku - P. Ramlee, Tan Sri, 1928-1973 ([S.l.] : Malay Filem Production [production company] ; Kuala Lumpur : Sathya Production [distributor], 1960)
Perkahwinan Sabariah bersama Kassim Selamat telah ditentang oleh ibunya yang mengakibatkan penderitaan pada Kasim Selamat. Kerana terlalu menangisi kehilangan Sabariah, mata Kasim Selamat menjadi buta.
Anugerah, Oskar Filem Sukaramai (1960), Osakar The Most Versatile Talent di Pesta Filem Tokyo Ke 10 (1963)
Taknik fotografi, A. Bakar Ali ; cerita, Ahmad Nisfu
Cast: P. Ramlee (Kassim Selamat), Sarimah (Sabariah Mansoor), Zaiton
Keywords: Mothers in motion pictures; Cruelty in motion pictures; Family in motion pictures