Penarik beca - P. Ramlee, Tan Sri, 1928-1973 ([S.l.]: Malay Production [production company] ; Kuala Lumpur : Sathaya Productions [distributor])
Kisah seorang pemuda yang bekerja sebagai penarik beca,dan telah jatuh cinta dengan perempuan kaya, dimana percintaan mereka telah mendapat halangan dari bapa perempuan tersebut.
Film editor, H.R. Narayana
Cast: P. Ramlee, Sa'adiah
Keywords: Love in motion pictures; Melodrama in motion pictures