Labu dan Labi - P. Ramlee, Tan Sri, 1928-1973 ([S.l.] : Malay Film Production [production company] ; Kuala Lumpur: Sathya production [distributor])
Labu (Mohd Zain) dan Labi (P.Ramlee) adalah orang gaji kepada hartawan bernama haji Bakhil yang mempunyai seorang anak perempuan jelita bernama Manisah (Mariani ). Labu Labi jatuh cinta pada anak tuannya.
Editor,H.R.Narayana ; cerita asal, S. Kadarisman ; dialogue, P. Ramlee
Cast: P.Ramlee (Labi), Mohd Zain (Labu), Mariani (Manisah), Udo Umar (Haji Bakhil)
Keywords: Comedy films; Love in motion pictures; Melodrama in motion pictures