Malaya - Thai bekerjasama (Kuala Lumpur : Malayan Film Unit)
Dokumentari dizaman Malaya iaitu menerangkan tentang rundingan di sempadan Malaya -Thai iaitu di Betong diantara Ketua menteri Persekutuan, Tunku Abdul Rahman dengan Ketua Polis Thai tentang cara untuk menghapuskan pengganas komunis di sempadan pada masa itu
Copy available in DVD format
Keywords: Thailand -- Foreign relations -- Malaya; Malaya -- Foreign relations -- Thailand