Semangat Kinta riwayat pengawal-pengawal negri di Lembah Kinta ([S.l.] : Filem Negara Malaysia)
Dokumentari yang diambil pada zaman Malaya tentang kisah pengawal-pengawal kawasan bijih timah di Lembah Kinta, Perak pada zaman Malaya dulu
Keywords: Tin mines -- Malaya -- Kinta (Perak) -- History; Labor and laboring classes -- Perak -- Lembah Kinta -- History