Salam nusantara 2 Lembangan Chao Phraya Thailand - Roslan Kassim (Kuala Lumpur : Layar Consult, 2000)
Sebuah dokumentari khusus untuk mencungkil potensi dan kekuatan umat Islam yang terdapat di negara-negara di rantau nusantara khususnya Lembangan Chao Phraya
episod 1. Jasa Saen Saep - episod 2. Rahmad sebalik musibah - episod 3. Berkat muafakat - episod 4. Pendidikan Salim-ul-Jinan - episod 5. Sheikhul Islam Thailand - episod 6. Buah kebebasan agama - episod 7. Hidayah dari muslimthai.com - episod 8. Jalur media Islam - episod 9. Warna ekonomi ummah - episod 10. Industri hotel dan pelancongan - episod 11. Wadah politik wahdah - episod 12. Bakti NGO Muslim - episod 13. Komuniti Ban Haw
Copy available in DVD format
Penerbit eksekutif, Abu Hassan Morad
Suara latar: Mohammad Nasir Said
Keywords: Islam -- Thailand; Islam -- Thailand -- History; Islam -- Thailand -- Social aspects; Islam -- Thailand -- Political aspects