Islam di nusantara - Roslan Kassim; Norazawana Jurami (Kuala Lumpur : 59 Communications [production company] ; Melaka : Usahasama Edaran Timor [distributor])
Dokumentari menceritakan sebuah kembara menjejaki sejarah kegemilangan Islam di nusantara dan juga misi ziarah menjengah perkembangan hidup masyarakat Islam kini terutamanya di Thailand
pt. 1. Thailand -- pt. 2-3. Satun -- pt. 4-5. Pattani -- pt. 6. Narathiwat -- pt. 7. Yala -- pt. 8. Haadyai -- pt. 9. Songkhla -- pt. 10. Nakhon Sithamarat -- pt. 11-12. Krabi -- pt. 13. Phuket
Penerbit eksekutif, Mohd Hassan Abu, Abu Hassan Morad
Suara latar: Mohd Yusof Sabri
Keywords: Islam -- Thailand; Islam -- Asia, Southeastern; Islam -- History -- Thailand