Kesan kunjungan - Rahman Shaari, 1949- (Kuala Lumpur : Utusan Publications & Distributors, 1982)
RAHMAN SHAARI merupakan penyair sekaligus pengkritik sastera. Tulisan-tulisannya tersiar dalam majalah-majalah dan akhbar-akhbar tempatan. Beberapa buku bimbingan kesusasteraan untuk pelajar-pelajar sekolah menengah telah diterbitkan oleh Utusan Publications. Buku esei dan kritikan- nya ialah Di Sekitar Sastera dan Kritikan. Kesan Kunjungan mengisi kesan-kesan dari pengalaman dan pemerhatian Rahman. Di antara sejumlah yang terkandung di dalam buku ini ada yang memenangi Hadiah Sastera, iaitu'Hamparan Kuning' dan'Giliran'. Sajak'Hari-hari Tak Pernah Panjang' mendapat tempat pertama dalam peraduan menulis sajak Universiti Kebangsaan Malaysia.
Koleksi Sumbangan : Abdul Ghafar Ibrahim (AGI)
Keywords: Malay poetry -- Malaysian authors; Malaysian poetry (Malay).